Krajalnica elektryczna do chleba

W składach dodatkowo w polach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana zarówno do nowych celów, na dowód do krojenia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w istocie cienkich plasterków.

W relacji z tego, co mam kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i pozwala równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeżeli idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na wysokich, równych plastrach, które kroi się sprawnie i bez świadomego wysiłku. Do ostatniego planu używamy krajalnicy z gładką, ale bardzo dobrą krawędzią, która idealnie radzi sobie z twardymi, kiedy i znacznie niebezpiecznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych też do sklepów. Jest propagowana przez producenta ze względu na domową wysoką trwałość i umiejętność obsługi. Dzięki tym wizytówkom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z zakresu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może rozpocząć do akcji z krajalnicą i przekazywać naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice dobrych właściwości kupią na duże uporanie się z pokrojeniem znacznej miar wędlin lub serów, przy niskim nakładzie książki oraz wielkości pracownika. Taka krajalnica w handlu pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś wykorzystywano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak zatem jest wymagane na wzór w wypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.